01 June 2008

U Rudnicama nad Labem mislim o majmunima i gaćama

Danas na svadbi Crystinog rođaka gledam češke devojke i razmišljam kako su samo ostale tako pune ženske ljupkosti, uprkos svemu?

Kao klinac gledao sam jedan dokumentarac iz Afrike. Crnac traži vodu. Iskopa usku rupu u strmom obronku, ali to radi samo ako primeti da ga majmuni gledaju. U rupu stavi neko zrnevlje i posle se sakrije. A majmunu neda đavo mira, radoznao. Dotrči do te rupe i gurne ruku u nju. Uhvati zrnevlje, ali sad ne može da izvuče šaku. Pohlepan pa ne ispušta iako mu se ruka zaglavila. A crnac dođe pa ga uhvati i sveže na suncu i čeka. Kad majmun dobro ožedni on ga odveže i trči za njim. Majmun misli samo na vodu i trči ne obazirući se u nekakve pećine gde je voda. Crnac odmah za njim i tako otkrije gde se majmuni poje pa i on utoli žeđ.

Na sličan način trgovci maglom zajebaše i naše ženske. Namamiše ih na šarenu lažu, upecaše ih na njihovu radoznalost, ali im ne dadoše da utole žeđ nego ih upregnuše da rade za njih, a protiv svoga i svojega. Čast retkim i zato visoko cenjenim izuzecima. A kad pokvariš žene porazio si i muškarce.

Sovjetska država pade zbog svilenih gaća ali se Rusi posle opametiše pa gaće i dalje smatraju gaćama, a ne zlatnim teletom, a u Srbiji lele i kuku, i muško i žensko još uvek čezne za svilenim gaćama.

Uputstvo: Upotrebiti nešto lateralnog mišljenja.

No comments: